Szarvas steak

0-30 perc, Sütés, Szarvas | 2021. június 01.

Áttekintés

Előkészületek: 20 PERC

Elkészítés: 12 PERC

ÖSSZESEN: 32 PERC

Adag: 6 FŐRE

Hogyan készítsen tökéletes szarvas steaket? Csakis a Big Green Egg segítségével! Az ínyenc vadhúsok, mint amilyen a szarvashús is, megérdemlik, hogy igazán tökéletesen készítsék el őket. Ez a recept 6 főre elég, és csak 20 percet kell rászánnia a műveletre, hogy tökéletes szarvas steaket készítsen a Big Green Eggen.

Hozzávalók

Szarvas steak:

  • 1 szarvasfilé, kb. 1,5 kg-os
  • tengeri só és frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

Gyújtsa be a faszenet a Big Green Eggben, helyezze be az öntöttvas rostélyt, majd állítsa a hőmérsékletet 250 °C-ra. Távolítsa el a hártyát a húsról, vagy kérje meg rá a hentest. Vágja a szarvasfilét hat egyenlő szeletre.

Helyezze a szarvashúst a rácsra, majd zárja le az EGG fedelét. Körülbelül 2 perc után forgassa el 90 fokkal a húst, és zárja le újból a fedelet. Újabb 2 perc múlva fordítsa meg a húst, és ismételje meg a műveletet, hogy mindkét oldalon grillmintát kapjon.

Vegye ki a szarvashúst az EGG-ből, és lazán takarja le alufóliával. Felvágás előtt 4 percig pihentesse a húst.