Szarvas steak
Áttekintés
Előkészületek: 20 PERC
Elkészítés: 12 PERC
ÖSSZESEN: 32 PERC
Adag: 6 FŐRE
Hogyan készítsen tökéletes szarvas steaket? Csakis a Big Green Egg segítségével! Az ínyenc vadhúsok, mint amilyen a szarvashús is, megérdemlik, hogy igazán tökéletesen készítsék el őket. Ez a recept 6 főre elég, és csak 20 percet kell rászánnia a műveletre, hogy tökéletes szarvas steaket készítsen a Big Green Eggen.
Hozzávalók
Szarvas steak:
- 1 szarvasfilé, kb. 1,5 kg-os
- tengeri só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés
Gyújtsa be a faszenet a Big Green Eggben, helyezze be az öntöttvas rostélyt, majd állítsa a hőmérsékletet 250 °C-ra. Távolítsa el a hártyát a húsról, vagy kérje meg rá a hentest. Vágja a szarvasfilét hat egyenlő szeletre.
Helyezze a szarvashúst a rácsra, majd zárja le az EGG fedelét. Körülbelül 2 perc után forgassa el 90 fokkal a húst, és zárja le újból a fedelet. Újabb 2 perc múlva fordítsa meg a húst, és ismételje meg a műveletet, hogy mindkét oldalon grillmintát kapjon.
Vegye ki a szarvashúst az EGG-ből, és lazán takarja le alufóliával. Felvágás előtt 4 percig pihentesse a húst.