Hagyományos paella

0-30 perc, Csirke, Főzés, Nyúl | 2021. június 01.

Áttekintés

Előkészületek: 20 PERC

Elkészítés: 45 PERC

ÖSSZESEN: 65 PERC

Adag: 4 FŐRE

Spanyolországban a paella hagyományosan nyúl- és csirkehúsból készült, és gyakran főzik a szabadban. Szeretne saját paellát készíteni? Ápolja a hagyományt, és készítse el a paellát a Big Green Eggben. A művelet rendkívül egyszerű, és a Big Green Egg használatával autentikus ízeket érhet el. Az EGG-hez speciális paellaserpenyő is kapható.

Hozzávalók

Paella:

  • 1 nyúl
  • 4 csirkecombfilé
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 hosszúkás mogyoróhagyma
  • 800 g friss lóbab
  • 1 piros csilipaprika
  • 2 rozmaringág
  • 4 oregánóág
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 50 ml konyak
  • 1 teáskanál reszelt narancshéj (kezeletlen narancs)
  • 320 g paellarizs
  • 1 teáskanál paprika
  • 15 szál sáfrány
  • 2 babérlevél
  • 1l csirkealaplé
  • 2 kezeletlen citrom
  • 1 csokor sima levelű petrezselyem

Előzetes műveletek

Vágja fel a nyulat nagyobb darabokra. Kockázza fel a csirkecombot. Pucolja meg és vágja finomra a mogyoróhagymát és a fokhagymát. Fejtse ki a babot, és karikázza vékonyra a csilipaprikát. Szedje le a rozmaring- és az oregánóleveleket, és vágja őket apróra. Takarja le a hozzávalókat, és tárolja őket külön-külön a hűtőszekrényben.

Elkészítés

Távolítsa el a tartozékokat az EGG-ből. Az öntöttvas rostély behelyezéséhez használja az emelőt, majd melegítse fel az EGG-et 200°C-ra, ha még nem tette meg.

Melegítse fel az olívaolajat az EGG rácsán lévő lyukacsos paellaserpenyőben. Adja hozzá a nyúlhúst, a darabokra vágott csirkecombot és a fokhagyma felét, és minden oldalon pirítsa fehérre a húst. Néha kavarja meg az ételt, és minden egyes művelet után zárja le az EGG fedelét.

Öntse rá a konyakot (deglaze). Ezt a műveletet óvatosan végezze, mivel a konyak gyúlékony. Zárja le az EGG fedelét, és hagyja forrni 10 percig.

Vegye ki a húst a serpenyőből, és tegye félre. Adja hozzá a mogyoróhagymát és a maradék fokhagymát, és pirítsa körülbelül 5 percig, amíg a mogyoróhagyma meg nem puhul. A serpenyőben marad még olívaolaj, de szükség esetén adhat még hozzá.

Kanalazza a babot a hagymakeverékre, és körülbelül 5 percig pirítsa. Minden egyes művelet után zárja le az EGG fedelét. Keverje bele a narancshéjat, és újabb 3 percig pirítsa az ételt.

Szórja a rizst a serpenyőbe, és óvatosan keverje össze a hozzávalókkal. Pirítsa a rizst körülbelül 3 percig, adja hozzá a paprikát, és újabb 2 percig pirítsa a keveréket. Mindig zárja le az EGG fedelét.

Adja hozzá a csilipaprikát, a felvágott fűszernövényeket, a sáfrányt és a babérlevelet, majd öntse fel a csirkealaplével. Ízlés szerint sózza és borsozza az ételt. Forralja fel az alaplevet, és alaposan keverje fel a serpenyő alján lévő hozzávalókat is, hogy ne ragadjanak az edényhez. Óvatosan keverje bele a nyúl- és csirkehúst. Újból kavarja fel alaposan a serpenyő alján lévő hozzávalókat. Zárja le az EGG fedelét, és főzze a paellát kb. 10 percig. Időközben szeletelje fel a citromot, és vágja apróra a petrezselymet. Főzés közben néha kavarja meg az ételt. Az elkészítési idő vége felé ellenőrizze, hogy szükség van-e még alaplére vagy vízre, vagy megfőtt már a rizs.

Vegye ki a serpenyőt az EGG-ből. Szórja meg a petrezselyemmel, díszítse a citromszeletekkel, és tegye a serpenyőt az asztal közepére.