Grillezett bárányborda

0-30 perc, Sütés, Bárány | 2021. június 01.

Áttekintés

Előkészületek: 15 PERC

Elkészítés: 25 PERC

ÖSSZESEN: 40 PERC

Adag: 4 FŐRE

Friss rozmaring, kakukkfű és fokhagyma keverékéből készült pácban marinált bárányborda. Ínycsiklandóan hangzik, ugye? Röviden süsse meg a borda mindkét oldalát a Big Green Eggben, és hagyja sülni az 50 °C-os maghőmérséklet eléréséig – így medium rare sültet kap.

Hozzávalók

Bárányborda:

  • 2 bárányborda
  • ½ csokor rozmaring
  • ½ csokor kakukkfű
  • 6 gerezd fokhagyma
  • tengeri só
  • mustár

Elkészítés

Gyújtsa be a faszenet a Big Green Eggben, helyezze be az öntöttvas rostélyt, majd állítsa a hőmérsékletet 180 °C-ra.

Távolítsa el a bőrt a báránybordáról, és szükség esetén egy kis késsel vakarja tisztára a bordákat (vagy kérje meg rá a hentest). Szedje le a rozmaring- és a kakukkfűleveleket, és vágja őket apróra. Hámozza meg és vágja finomra a fokhagymát, majd keverje össze a fűszernövényekkel és ízlés szerinti mennyiségű tengeri sóval.

Fedje be a húst egy réteg mustárral. Szórja a fűszerkeveréket egy vágódeszkára, és finoman nyomja a bordákat a keverékre, egyenletes eloszlást biztosítva.

Helyezze a báránybordákat a grillre a hússal lefelé, zárja le az EGG fedelét, és körülbelül 2 percig grillezze a húst. 90 fokkal fordítsa el a bordákat, és újabb 2 percig grillezze őket.

Fordítsa meg a húst, és dugja a maghőmérőt a hús közepébe. Ha medium rare átsütést szeretne, állítsa a hőmérőt 50 °C-ra. Hagyja a bordákat kb. 14–16 percig sülni, amíg eléri a beállított maghőmérsékletet.

Vegye ki a báránybordákat az EGG-ből. Lazán takarja le a bordákat alumíniumfóliával, és tálalás előtt 5 percig hagyja pihenni.