Grillezett bárányborda
Áttekintés
Előkészületek: 15 PERC
Elkészítés: 25 PERC
ÖSSZESEN: 40 PERC
Adag: 4 FŐRE
Friss rozmaring, kakukkfű és fokhagyma keverékéből készült pácban marinált bárányborda. Ínycsiklandóan hangzik, ugye? Röviden süsse meg a borda mindkét oldalát a Big Green Eggben, és hagyja sülni az 50 °C-os maghőmérséklet eléréséig – így medium rare sültet kap.
Hozzávalók
Bárányborda:
- 2 bárányborda
- ½ csokor rozmaring
- ½ csokor kakukkfű
- 6 gerezd fokhagyma
- tengeri só
- mustár
Elkészítés
Gyújtsa be a faszenet a Big Green Eggben, helyezze be az öntöttvas rostélyt, majd állítsa a hőmérsékletet 180 °C-ra.
Távolítsa el a bőrt a báránybordáról, és szükség esetén egy kis késsel vakarja tisztára a bordákat (vagy kérje meg rá a hentest). Szedje le a rozmaring- és a kakukkfűleveleket, és vágja őket apróra. Hámozza meg és vágja finomra a fokhagymát, majd keverje össze a fűszernövényekkel és ízlés szerinti mennyiségű tengeri sóval.
Fedje be a húst egy réteg mustárral. Szórja a fűszerkeveréket egy vágódeszkára, és finoman nyomja a bordákat a keverékre, egyenletes eloszlást biztosítva.
Helyezze a báránybordákat a grillre a hússal lefelé, zárja le az EGG fedelét, és körülbelül 2 percig grillezze a húst. 90 fokkal fordítsa el a bordákat, és újabb 2 percig grillezze őket.
Fordítsa meg a húst, és dugja a maghőmérőt a hús közepébe. Ha medium rare átsütést szeretne, állítsa a hőmérőt 50 °C-ra. Hagyja a bordákat kb. 14–16 percig sülni, amíg eléri a beállított maghőmérsékletet.
Vegye ki a báránybordákat az EGG-ből. Lazán takarja le a bordákat alumíniumfóliával, és tálalás előtt 5 percig hagyja pihenni.