Fűszeres csirkeszárny
Áttekintés
Előkészületek: 20 PERC
Elkészítés: 45 PERC
ÖSSZESEN: 65 PERC
Adag: 4 FŐRE
Igazi amerikai csirkeszárnyat szeretne készíteni a Big Green Eggben? Akkor használja ezt a garantáltan bevált receptet. Mivel a csirkeszárnyakat a convEGGtornak köszönhetően nem közvetlenül a faszénen grillezi, nem kell a lángoktól tartania, így nem kell állandóan lesnie az ételt. Az eredmény: belül omlós, kívül ropogós csirkeszárnyak.
Hozzávalók
Csirkeszárny:
- 2 kg csirkeszárny
- 3 evőkanál napraforgóolaj
- fehér grillszósz
Pác:
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 evőkanál fokhagymapor
- ½ ek. hagymapor
- ½ kk. cayenne bors
- ½ kk. őrölt köménymag
- 1 ek. só
- 1 ek. barna cukor
- ½ ek. szárított kakukkfű
- 1 tk. csilipehely
- ½ ek. finomra reszelt citromhéj
A grillszószhoz:
- 100 ml ketchup
- 50 ml eszpresszó
- 1 ek. vörösborecet
- 1 ek. zöldcitrom (lime) leve
- 2 ek. barna cukor
- 1 ek. hagymapor
- ½ kk. cayenne bors
- ¼ tk. só
Elkészítés
Gyújtsa be a faszenet a Big Green Eggben, helyezze be a convEGGtort és a rácsot, majd állítsa a hőmérsékletet 210 °C-ra. Keverje össze a pác valamennyi hozzávalóját.
Kenje be a csirkeszárnyak mindkét oldalát napraforgóolajjal, és dörzsölje bele a fűszereket.
Helyezze a csirkeszárnyat a rácsra, majd zárja le az EGG fedelét. Kb. 20 percig grillezze a szárnyakat.
Fordítsa meg a szárnyakat, zárja le a fedelet, és további 20-25 percig grillezze a húst. Időközben kavarja össze a grillszósz összetevőit az öntöttvas szószos edényben.
A csirkeszárnyak elkészülte előtt 10 perccel helyezze a serpenyőt az EGG rácsára, és csukja be a fedelet. A cukor elolvadásáig melegítse a keveréket. Gyakran és jól keverje át a szószt. Kenje meg a csirkeszárnyakat a szósszal mindkét oldalukon kb. 5 perccel a főzési idő vége előtt. Ehhez használja az EGGmitt hőálló kesztyűt.
Vegye ki a csirkeszárnyakat az EGG-ből. Kenje meg őket újból a grillszósszal, és kínáljon melléjük fehér grillszószt.