Gazpacho grillezett zöldségekből
Áttekintés
Előkészületek: 30 PERC
Elkészítés: 5 PERC
ÖSSZESEN: 35 PERC
Adag: 4 FŐRE
Gazpacho a Big Green Eggben? Nem ez az a hideg spanyol leves, amelyikhez nincs szükség főzésre? De bizony! De ha előtte grillezi a zöldségeket, ez a spanyol előétel ha lehet, még ízletesebb lesz.
Hozzávalók
Gazpacho:
- 500 g paradicsom
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 zöld kaliforniai paprika
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 1 hosszúkás mogyoróhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 uborka
- 1 csokor bazsalikom
- 100 ml vörösborecet
- 200 ml olívaolaj
Előzetes műveletek
Gyújtsa be a faszenet a Big Green Eggben, helyezze be az öntöttvas rostélyt, majd állítsa a hőmérsékletet 220°C-ra. Időközben vágja félbe a paradicsomokat. Hosszában vágja negyedére a kaliforniai paprikákat, és távolítsa el a csumákat, a magokat és belső részt.
Hámozza meg és vágja félbe a mogyoróhagymát.
Helyezze a felvágott zöldségeket a rácsra, majd zárja le az EGG fedelét. Grillezze őket másfél percig, majd forgassa meg őket. Újabb másfél perc után megint forgassa meg őket.
Összesen körülbelül 6 percig grillezze a zöldségeket. Másfél perc után mindig forgassa meg őket, és minden egyes művelet után zárja le az EGG fedelét.
Távolítsa el a zöldségeket az EGG-ről (ha a tortát szeretné elkészíteni, csökkentse a hőmérsékletet), és hagyja kissé lehűlni. Időközben hámozza meg és vágja félbe a fokhagymát. Mossa meg az uborkát, és vágja durvára. Szedje le a bazsalikom leveleit, és tegyen félre néhányat a gazpacho díszítéséhez.
Vágja durvára a grillezett zöldségeket, és turmixolja őket simára össze a fokhagymával, az uborkával, a bazsalikommal és a vörösborecettel. Kapcsolja a turmixgépet alacsony sebességre, és vékony sugárban adja hozzá az olívaolajat. Fűszerezze a gazpachót sóval és borssal ízlés szerint, és tálalásig tartsa a hűtőszekrényben. A díszítéshez használt bazsalikomot is tartsa a hűtőben.
Elkészítés
Kanalazza a gazpachót mutatós edényekbe, és szórja meg a díszítéshez félretett bazsalikommal. Ízlés szerint fűszerezze.