Bulgurral töltött paprika

0-30 perc, Sütés, Gomba, Bulgur | 2021. június 01.

Áttekintés

Előkészületek: 15 PERC

Elkészítés: 20 PERC

ÖSSZESEN: 35 PERC

Adag: 4 FŐRE

Hozzávalók

A töltelékhez:

  • 4 paprika
  • 200 g főtt bulgur
  • 150 g reszelt (érett) sajt
  • 4–6 gomba
  • ½ tk. sárga csilipaprika
  • 10–15 magozott zöld olajbogyó
  • 1 ek. füstöltpaprika-por
  • 1 ek. őrölt köménymag
  • ½ ek. őrölt koriander
  • 1 tk. csilipehely
  • 1 bionarancs

A joghurtos szószhoz:

  • 300 ml zsíros joghurt
  • 1 bio lime
  • 2 mentaág
  • 2 korianderág

Elkészítés

Gyújtsa be a faszenet a Big Green Eggben, helyezze be a convEGGtort, majd állítsa az EGG hőmérsékletét 200 °C-ra.

Közben vágja le a kaliforniai paprika tetejét, vagy vágjon egy hosszanti csíkot a hosszúkás paprikán, és távolítsa el a magokat.

Helyezze egy tálba a főtt bulgurt, és adja hozzá a reszelt sajtot. Szeletelje fel a gombát, metélje finomra a csilipaprikát, majd az olajbogyóval együtt tegye a tálba. Adja hozzá a fűszereket és a fél narancs reszelt héját (a héj többi részét felhasználhatja a joghurtos szószhoz). Alaposan keverje össze a hozzávalókat.

Ha kaliforniai paprikát használ, helyezze a paprikákat a rozsdamentes acél grillező gyűrűkre. Töltse meg a paprikákat.

Helyezze a töltött paprikákat a rácsra, majd zárja le az EGG fedelét. Elkészítési idő: körülbelül 20 perc. Amíg a paprika készül, készítse el a joghurtos szószt; ehhez öntse a joghurtot egy tányérba. Szórja a narancshéj másik felét a joghurt tetejére (a narancslevet kifacsarhatja és elfogyaszthatja). Szórja a lime héját a joghurtra, és facsarja ki a levét. 

Szedje le a menta- és a korianderleveleket, és vágja őket apróra. Keverje el a joghurtban a lime levét, az apróra vágott mentát és koriandert, majd ízesítse a szószt borssal és sóval.

Vegye ki a paprikákat az EGG-ből és kanalazza rájuk a joghurtos szószt. Ha kaliforniai paprikát használ, helyezze vissza a paprikák tetejét.