Bulgurral töltött paprika
Áttekintés
Előkészületek: 15 PERC
Elkészítés: 20 PERC
ÖSSZESEN: 35 PERC
Adag: 4 FŐRE
Hozzávalók
A töltelékhez:
- 4 paprika
- 200 g főtt bulgur
- 150 g reszelt (érett) sajt
- 4–6 gomba
- ½ tk. sárga csilipaprika
- 10–15 magozott zöld olajbogyó
- 1 ek. füstöltpaprika-por
- 1 ek. őrölt köménymag
- ½ ek. őrölt koriander
- 1 tk. csilipehely
- 1 bionarancs
A joghurtos szószhoz:
- 300 ml zsíros joghurt
- 1 bio lime
- 2 mentaág
- 2 korianderág
Elkészítés
Gyújtsa be a faszenet a Big Green Eggben, helyezze be a convEGGtort, majd állítsa az EGG hőmérsékletét 200 °C-ra.
Közben vágja le a kaliforniai paprika tetejét, vagy vágjon egy hosszanti csíkot a hosszúkás paprikán, és távolítsa el a magokat.
Helyezze egy tálba a főtt bulgurt, és adja hozzá a reszelt sajtot. Szeletelje fel a gombát, metélje finomra a csilipaprikát, majd az olajbogyóval együtt tegye a tálba. Adja hozzá a fűszereket és a fél narancs reszelt héját (a héj többi részét felhasználhatja a joghurtos szószhoz). Alaposan keverje össze a hozzávalókat.
Ha kaliforniai paprikát használ, helyezze a paprikákat a rozsdamentes acél grillező gyűrűkre. Töltse meg a paprikákat.
Helyezze a töltött paprikákat a rácsra, majd zárja le az EGG fedelét. Elkészítési idő: körülbelül 20 perc. Amíg a paprika készül, készítse el a joghurtos szószt; ehhez öntse a joghurtot egy tányérba. Szórja a narancshéj másik felét a joghurt tetejére (a narancslevet kifacsarhatja és elfogyaszthatja). Szórja a lime héját a joghurtra, és facsarja ki a levét.
Szedje le a menta- és a korianderleveleket, és vágja őket apróra. Keverje el a joghurtban a lime levét, az apróra vágott mentát és koriandert, majd ízesítse a szószt borssal és sóval.
Vegye ki a paprikákat az EGG-ből és kanalazza rájuk a joghurtos szószt. Ha kaliforniai paprikát használ, helyezze vissza a paprikák tetejét.