Tomahawk steak
Áttekintés
Előkészületek: 15 PERC
Elkészítés: 225 PERC
ÖSSZESEN: 270 PERC
Adag: 10 FŐRE
Nagy szelet húst szeretne elkészíteni a Big Green Eggben, amely maradandó benyomást kelt vendégeiben? A tomahawk steak kitűnő választás. A tomahawk egy olyan côte du boeuf, amelynél rajta hagyják a bordacsontot. A csont eltávolításával rib eye steaket kapunk. A tomahawk steak csontos része intenzív ízélményt nyújt, és hatásos megjelenést biztosít. A tomahawk steaket jó hentestől vásárolja meg, és készítse el a Big Green Eggben a tökéletesen szaftos eredmény érdekében.
Hozzávalók
Tomahawk steak:
- 1 db marha tomahawk
- tengeri só és frissen őrölt fekete bor
Elkészítés
Gyújtsa be a faszenet a Big Green Eggben, helyezze be a convEGGtort és a rácsot, majd állítsa a hőmérsékletet 130 °C-ra. Távolítsa el a bőrt a tomahawk steakről, és szükség esetén egy kis késsel vakarja tisztára a bordákat (vagy kérje meg rá a hentest).
Helyezze a rozsdamentes V-rácsot a csöpögtetőtálcába, majd helyezze rá a tomahawk steaket. Helyezze a csöpögtetőtálcát a rostélyra, és dugja a 2 tűs távhőmérőt a hús közepébe a maghőmérséklet mérése érdekében. Állítsa a hőmérőt 48 °C-ra. Csukja be az EGG tetejét, és hagyja a tomahawkot kb. 4 órán át készülni, amíg eléri a beállított maghőmérsékletet.
Vegye ki a csöpögtetőtálcát a ráccsal és a hússal az EGG-ből. Távolítsa el a rostélyt, és az öntöttvas rostély emelőjével helyezze az öntöttvasból készült rostélyt az EGG-be. Melegítse fel a Big Green Egget 250 °C-ra. Vágja be a bordák közötti részt, hogy különálló szeleteket kapjon.