Tarta De Santiago – Mandulatorta

0-30 perc, Sütés, Tojás, Liszt | 2021. június 01.

Áttekintés

Előkészületek: 35 PERC

Elkészítés: 50 PERC

ÖSSZESEN: 85 PERC

Adag: 10 FŐRE

Finom és könnyű tortát sütne a Big Green Eggben? Mit szólna egy finom mandulatortához? Ha a töltelékhez szánt mandulát megfüstöli a Big Green Eggben, a torta még ízletesebb lesz. Ízletes és hagyományos spanyol desszert a vacsora stílusos lezárásához!

Hozzávalók

Alap:

  • 1 tojás
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 125 g cukor
  • 200 g liszt
  • 50 g puha vaj

Töltelék:

  • 250 g mandula
  • 4 tojás
  • 250 g cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 kezeletlen citrom finomra reszelt héja

Tálaláshoz:

  • porcukor

Előzetes műveletek

Melegítse fel az EGG-et 150 °C-ra, ha még nem tette meg. Időközben szórja a tölteléknek szánt mandulát a perforált sütőlapra.

Szórja a Mesquite facsonkot a parázsló faszénre, és helyezze a convEGGtort az EGG-be. Helyezze a rácsot az EGG-be, és tegye rá a mandulákat tartalmazó perforált sütőlapot. 

Zárja le az EGG fedelét, és füstölje a mandulát kb. 15 percig.

Időközben tegye a tortalaphoz szükséges hozzávalókat egy konyhai robotgépbe, adjon hozzá egy csipet sót, és gyúrjon belőle puha tésztát a keverőlapáttal.  Béleljen ki egy kapcsos tortaformát (Ø 26 cm) sütőpapírral. Formázza meg a tésztát kör alakúra úgy, hogy befedje a tortaforma alját és oldalát.

Távolítsa el a mandulákat tartalmazó perforált sütőlapot az EGG-ből. Hagyja kihűlni a mandulát, majd késes robotgépben darálja meg. Helyezze a sütőkövet a rácsra, majd hevítse az EGG-et 180 °C-ra.

A töltelékhez válassza szét a tojásokat, és habverő segítségével verje keményre a tojásfehérjét a cukor felével. Kanalazza át a felvert tojásfehérjét egy másik tálba, és tartsa külön.

Tegye a tojássárgáját, a maradék cukrot, az őrölt fahéjat, a citromhéjat és egy csipet sót a robotgépbe, és habverővel verje fel. Spatulával óvatosan kavarja bele a füstölt őrölt mandulát és a felvert tojásfehérje felét a keverékbe. Amikor homogén masszát kap, kavarja bele a tojásfehérje másik felét.

Ossza el a tölteléket a kapcsos tortaformában lévő tortaalapon. Helyezze a kapcsos tortaformát a sütőkőre, majd zárja le az EGG fedelét. 30 percig süsse a tortát.

Alufóliával takarja le a tortaformát, és süsse további 20 percig.

Vegye ki a tortát az EGG-ből, és hagyja kihűlni. 

Tálalás

Szórja meg a mandulatortát porcukorral, és vágja csinos szeletekre.