Tarta De Santiago – Mandulatorta
Áttekintés
Előkészületek: 35 PERC
Elkészítés: 50 PERC
ÖSSZESEN: 85 PERC
Adag: 10 FŐRE
Finom és könnyű tortát sütne a Big Green Eggben? Mit szólna egy finom mandulatortához? Ha a töltelékhez szánt mandulát megfüstöli a Big Green Eggben, a torta még ízletesebb lesz. Ízletes és hagyományos spanyol desszert a vacsora stílusos lezárásához!
Hozzávalók
Alap:
- 1 tojás
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 125 g cukor
- 200 g liszt
- 50 g puha vaj
Töltelék:
- 250 g mandula
- 4 tojás
- 250 g cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 kezeletlen citrom finomra reszelt héja
Tálaláshoz:
- porcukor
Előzetes műveletek
Melegítse fel az EGG-et 150 °C-ra, ha még nem tette meg. Időközben szórja a tölteléknek szánt mandulát a perforált sütőlapra.
Szórja a Mesquite facsonkot a parázsló faszénre, és helyezze a convEGGtort az EGG-be. Helyezze a rácsot az EGG-be, és tegye rá a mandulákat tartalmazó perforált sütőlapot.
Zárja le az EGG fedelét, és füstölje a mandulát kb. 15 percig.
Időközben tegye a tortalaphoz szükséges hozzávalókat egy konyhai robotgépbe, adjon hozzá egy csipet sót, és gyúrjon belőle puha tésztát a keverőlapáttal. Béleljen ki egy kapcsos tortaformát (Ø 26 cm) sütőpapírral. Formázza meg a tésztát kör alakúra úgy, hogy befedje a tortaforma alját és oldalát.
Távolítsa el a mandulákat tartalmazó perforált sütőlapot az EGG-ből. Hagyja kihűlni a mandulát, majd késes robotgépben darálja meg. Helyezze a sütőkövet a rácsra, majd hevítse az EGG-et 180 °C-ra.
A töltelékhez válassza szét a tojásokat, és habverő segítségével verje keményre a tojásfehérjét a cukor felével. Kanalazza át a felvert tojásfehérjét egy másik tálba, és tartsa külön.
Tegye a tojássárgáját, a maradék cukrot, az őrölt fahéjat, a citromhéjat és egy csipet sót a robotgépbe, és habverővel verje fel. Spatulával óvatosan kavarja bele a füstölt őrölt mandulát és a felvert tojásfehérje felét a keverékbe. Amikor homogén masszát kap, kavarja bele a tojásfehérje másik felét.
Ossza el a tölteléket a kapcsos tortaformában lévő tortaalapon. Helyezze a kapcsos tortaformát a sütőkőre, majd zárja le az EGG fedelét. 30 percig süsse a tortát.
Alufóliával takarja le a tortaformát, és süsse további 20 percig.
Vegye ki a tortát az EGG-ből, és hagyja kihűlni.
Tálalás
Szórja meg a mandulatortát porcukorral, és vágja csinos szeletekre.