Fűszeres csirkeszárny

0-30 perc, Sütés, Csirke, Párolás | 2021. június 01.

Áttekintés

Előkészületek: 20 PERC

Elkészítés: 45 PERC

ÖSSZESEN: 65 PERC

Adag: 4 FŐRE

Igazi amerikai csirkeszárnyat szeretne készíteni a Big Green Eggben? Akkor használja ezt a garantáltan bevált receptet. Mivel a csirkeszárnyakat a convEGGtornak köszönhetően nem közvetlenül a faszénen grillezi, nem kell a lángoktól tartania, így nem kell állandóan lesnie az ételt. Az eredmény: belül omlós, kívül ropogós csirkeszárnyak.

Hozzávalók

Csirkeszárny:

  • 2 kg csirkeszárny
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • fehér grillszósz

Pác:

  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál fokhagymapor
  • ½ ek. hagymapor
  • ½ kk. cayenne bors
  • ½ kk. őrölt köménymag
  • 1 ek. só
  • 1 ek. barna cukor
  • ½ ek. szárított kakukkfű
  • 1 tk. csilipehely
  • ½ ek. finomra reszelt citromhéj

A grillszószhoz:

  • 100 ml ketchup
  • 50 ml eszpresszó
  • 1 ek. vörösborecet
  • 1 ek. zöldcitrom (lime) leve
  • 2 ek. barna cukor
  • 1 ek. hagymapor
  • ½ kk. cayenne bors
  • ¼ tk. só

Elkészítés

Gyújtsa be a faszenet a Big Green Eggben, helyezze be a convEGGtort és a rácsot, majd állítsa a hőmérsékletet 210 °C-ra. Keverje össze a pác valamennyi hozzávalóját.

Kenje be a csirkeszárnyak mindkét oldalát napraforgóolajjal, és dörzsölje bele a fűszereket.

Helyezze a csirkeszárnyat a rácsra, majd zárja le az EGG fedelét. Kb. 20 percig grillezze a szárnyakat.

Fordítsa meg a szárnyakat, zárja le a fedelet, és további 20-25 percig grillezze a húst. Időközben kavarja össze a grillszósz összetevőit az öntöttvas szószos edényben.

A csirkeszárnyak elkészülte előtt 10 perccel helyezze a serpenyőt az EGG rácsára, és csukja be a fedelet. A cukor elolvadásáig melegítse a keveréket. Gyakran és jól keverje át a szószt. Kenje meg a csirkeszárnyakat a szósszal mindkét oldalukon kb. 5 perccel a főzési idő vége előtt. Ehhez használja az EGGmitt hőálló kesztyűt.

Vegye ki a csirkeszárnyakat az EGG-ből. Kenje meg őket újból a grillszósszal, és kínáljon melléjük fehér grillszószt.